Dé scharrelkip is goede kip. En dat proeft u. Om uw scharrelkip nóg lekkerder te laten smaken hebben wij voor u een aantal recepten op een rijtje gezet.
Tips of suggesties? Neem dan contact met ons op.
Dé scharrelkip is goede kip. En dat proeft u. Om uw scharrelkip nóg lekkerder te laten smaken hebben wij voor u een aantal recepten op een rijtje gezet.
Tips of suggesties? Neem dan contact met ons op.
1 Leg elk stuk kip tussen twee vellen bakpapier en sla voorzichtig op het vlees tot het een dikte van 1 cm heeft. Leg de stukken op een bord en knijp de helft van de citroen erover uit. Bestrooi met de tijm of rozemarijn, bestrooi met peper en druppel er olie over. Laat ten minste 1 uur marineren zodat alle smaken in kunnen trekken.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de stukken zoete aardappel met de knoflook, tijm, een snuf gedroogde chilipeper en genoeg olie om alles te bedekken in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep om. Doe de aardappels in een ovenschaal en bak ze 35-40 minuten; keer ze af en toe. Ze zijn klaar als je er gemakkelijk een mes in kunt steken en de buitenkant goudbruin en licht gekaramelliseerd is.
3 Breng een pan gezouten water aan de kook. Snijd de dikke stelen van de bimi of broccoli schuin af, maar laat 3-4 cm zitten. Snijd de bimi of broccoli dan in de lengte door. Laat kleinere, dunne stelen heel, maar verwijder alleen de uiteinden. Ze moeten allemaal tegelijk gaar zijn, daarom is het belangrijk dat ze gelijk van dik te zijn. Doe de roosjes in het water en kook ze 2-3 minuten, tot de stelen net zacht zijn als je er een mes in prikt. Giet af in een vergiet. Doe de broccoli terug in de pan en giet er wat olie over. Bestrooi met zout en peper en houd warm tot gebruik.
4 personen
• 4 uitgebeende kippenborsten of 4 uitgebeende kippendijen
• sap van 1 citroen
• wat takjes verse tijm of rozemarijn, blaadjes afgehaald en gehakt
• 2 el olijfolie
• 2-3 middelgrote zoete aardappels, geschild, gewassen en in lange parten
• 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
• 3-4 takjes verse tijm
• 1 gedroogde rode chilipeper, gemalen
• 200 g broccolischeuten (bimi) of gewone broccoliroosjes, in kleine partjes
• 100 g zure room
• 2 rode chilipepers, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngehakt
• wat takjes verse majoraan, blaadjes afgehaald
Dé Scharrelkip nuggets zie hier het filmpje om het zelf te maken met Doritos. We hebben het zelf geprobeerd en ze waren niet aan te slepen :)!
Paella met kippendijen
Een lekker zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
Paella met Kippendijen
Ingrediënten
1.Snij de kippendijen in blokjes
3.Bak de rijst al omscheppend enkele minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe.
4.Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.
5.Voeg de asperges toe en verwarm nog 10 minuten op laag vuur
Voedingswaarde per persoon
579 kcal/2433 kj
eiwit: 62g
vet: 34g (waarvan 10g onverzadigd)
koolhydraten: 2
Bron: www.keurslager.nl