Dé recepten

Dé scharrelkip is goede kip. En dat proeft u. Om uw scharrelkip nóg lekkerder te laten smaken hebben wij voor u een aantal recepten op een rijtje gezet.

Tips of suggesties? Neem dan contact met ons op.

 

ALGEMENE BEREIDINGSWIJZE

Algemene Bereidingswijze

1 Leg elk stuk kip tussen twee vellen bakpapier en sla voorzichtig op het vlees tot het een dikte van 1 cm heeft. Leg de stukken op een bord en knijp de helft van de citroen erover uit. Bestrooi met de tijm of rozemarijn, bestrooi met peper en druppel er olie over. Laat ten minste 1 uur marineren zodat alle smaken in kunnen trekken.

2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de stukken zoete aardappel met de knoflook, tijm, een snuf gedroogde chilipeper en genoeg olie om alles te bedekken in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep om. Doe de aardappels in een ovenschaal en bak ze 35-40 minuten; keer ze af en toe. Ze zijn klaar als je er gemakkelijk een mes in kunt steken en de buitenkant goudbruin en licht gekaramelliseerd is.

3 Breng een pan gezouten water aan de kook. Snijd de dikke stelen van de bimi of broccoli schuin af, maar laat 3-4 cm zitten. Snijd de bimi of broccoli dan in de lengte door. Laat kleinere, dunne stelen heel, maar verwijder alleen de uiteinden. Ze moeten allemaal tegelijk gaar zijn, daarom is het belangrijk dat ze gelijk van dik te zijn. Doe de roosjes in het water en kook ze 2-3 minuten, tot de stelen net zacht zijn als je er een mes in prikt. Giet af in een vergiet. Doe de broccoli terug in de pan en giet er wat olie over. Bestrooi met zout en peper en houd warm tot gebruik.

 

 

KIP MET KRUIDEN & CITROEN

kip-kruiden-citroen-zoete-aardappel-jamie-magazine-23Kip met kruiden & citroen

 

4 personen

• 4 uitgebeende kippenborsten of 4 uitgebeende kippendijen

• sap van 1 citroen

• wat takjes verse tijm of rozemarijn, blaadjes afgehaald en gehakt

• 2 el olijfolie

• 2-3 middelgrote zoete aardappels, geschild, gewassen en in lange parten

• 3 tenen knoflook, gepeld en geplet

• 3-4 takjes verse tijm

• 1 gedroogde rode chilipeper, gemalen

• 200 g broccolischeuten (bimi) of gewone broccoliroosjes, in kleine partjes

• 100 g zure room

• 2 rode chilipepers, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngehakt

• wat takjes verse majoraan, blaadjes afgehaald

 

 

 

 

Dé Scharrel Kip nuggets

Dé Scharrelkip nuggets zie hier het filmpje om het zelf te maken met Doritos. We hebben het zelf geprobeerd en ze waren niet aan te slepen :)!

Paella met kippendijen

Paella met kippendijen

Een lekker zomers hoofdgerecht voor 4 personen.

Paella met Kippendijen

Ingrediënten

  • 400 g paellarijst (bomba of calasparra)
  • 600 g kippendijen
  • 250 g chorizo, ontveld, in plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 125 ml droge witte wijnNaamloos
  • 1 l kippenbouillon
  • Plukje saffraandraadjes
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Bosje groene asperges, gesneden Bereidingswijze

1.Snij de kippendijen in blokjes

  1. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Braad deze in wat olijfolie in een grote, diepe koeken- of paellapan rondom bruin en haal ze uit de pan. Bak de plakjes chorizo 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 3-4 minuten. Schep regelmatig om.

3.Bak de rijst al omscheppend enkele minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe.

4.Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.

5.Voeg de asperges toe en verwarm nog 10 minuten op laag vuur

 

Voedingswaarde per persoon

579 kcal/2433 kj

eiwit: 62g

vet: 34g (waarvan 10g onverzadigd)

koolhydraten: 2

Bron: www.keurslager.nl